LYŽOVÁNÍ

on

SJEZDOVÉ LYŽOVÁNÍ

Na Božím Daru a v jeho blízkosti si můžete vybrat hned z několika sjezdových tratí. Co se obtížnosti sjezdovek týče, lze je doporučit začátečníkům, rodinám s dětmi i náročnějším lyžařům. Na některé sjezdovky můžete vyjet přímo od božídarských hotelů a pensionů, k těm vzdálenějším se dostanete pomocí vleků a lanovek, nebo skibusem.

Skiareál NOVAKO

Lyžařský areál Novako, nacházející se pár kroků od naší chaty, je ideální pro rodiny s dětmi a lyžařské začátečníky. Najdete tu dětské hřiště, půjčovnu lyžařského a snowboardového vybavení, občerstvení, lyžařskou školu i školičku (pro děti od 2 let) a snowtubingovou dráhu. Ski areál Novako najdete v centru Božího Daru. Zalyžovat si tu můžete i za tmy na večerním lyžování. Nové sociální zařízení, místnost s krbem, prodejna lyžařských doplňků – čepice, rukavice, helmy, brýle. https://novako-ski.cz/zima/

Skiareál KLÍNOVEC

Je největší lyžařské středisko Krušných hor, s přepravní kapacitou 25 130 osob/hod. Nachází se pouze 120 km severozápadně od Prahy a 100 km od Plzně. Leží v těsné blízkosti hranice s Německem a střediskem Oberwiesenthal. Tradičně nabízí po celou sezonu výtečné sněhové podmínky na 31,4 km sjezdových tratí obtížností, o rozloze 74 ha, které jsou z 70% zajištěny technickým sněhem. https://klinovec.cz/

BĚŽECKÉ LYŽOVÁNÍ

Boží Dar má díky své horské poloze jednu nespornou výhodu, kterou vezmou za vděk především běžkaři. Je to brzký sníh. V okolí Božího Daru lze provozovat běh na lyžích v upravených stopách v době, v níž se jiné lyžařské areály na zimu teprve připravují. V této části Krušných hor se nabízí více jak 120 km různě náročných běžeckých tratí.

Využijte desítky kilometrů upravených běžeckých tratí v okolí Božího Daru. Budou-li vám české stezky krátké, můžete „přeběhnout“ do Německa po některém z turistických přechodů.