CYKLISTIKA

Většina cyklistických tras vede po Krušnohorské magistrále, který se vine celými Krušnými horami. V zimě je využívána běžkaři, v létě pěšími a cyklisty. Více než 400 km tratí poskytuje dostatečný výběr náročnosti terénu pro rekreační i profesionální cyklisty. Na kole můžete navštívit i sousední Německo a z hraničního přechodu se napojit na saské cyklostezky.

Vyzkoušejte upravenou mistrovskou fourcrossovou trať na Božím Daru, na které se v letech 2004 a 2005 konaly závody Českého poháru horských kol ve fourcrossu nebo Trailpark Klínovec, kde čtyřsedačková lanovka Prima Express nabízí možnost vyvezení kol zdarma až na vrchol Krušných hor.

Okolí Božího Daru nabízí řadu méně náročných okruhů pro silniční a trekingová kola nebo trasy mimo komunikace vhodné pro rodiny s dětmi, kde je převýšení vzhledem k horskému terénu minimální. Ti nejmenší budou motivování k jízdě na kole zejména na Ježíškově cestě, kde jsou rozmístěny stanoviště s atrakcemi a úkoly.

Náročnějších okruhů vhodných zejména pro horská kola zde pak naleznete širokou škálu a doporučujeme nastudovat cyklomapy nebo turistické mapy. Inspiraci pak naleznete také zde: https://www.bozidar.cz/cs/aktivity/letni/cykloturistika.html